Kinderpraktijk Zeker en Sterk                

meer weten, sterk voelen  
 

Faalangsttraining

Is uw kind heel gespannen op momenten dat er getoetst wordt op school? Belemmert dit uw kind om een goed beeld neer te zetten van zijn of haar mogelijkheden en gaat het daarom steeds meer opzien tegen toetsmomenten? Mogelijk is er dan sprake van een vicieuze cirkel waarin faalangst uw kind beperkt om te laten zien wat het kan.

Bij faalangst is er vaak sprake van belemmerende of beperkende gedachten die uw kind niet helpen om optimaal te presteren. De angst die deze gedachten met zich meebrengt, kan zo groot worden dat uw kind blokkeert bij toetsen. Begeleiding om de gedachten te onderzoeken en om te buigen naar meer realistische en helpende gedachten kan, naast bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen en hulp bij een goede voorbereiding en planning, de angst helpen verminderen.

  • Het eerste kennismakingsgesprek van 20 minuten is gratis.
  • Bij faalangsttraining werken we vijf bijeenkomsten van 60 minuten o.a aan oefeningen, rollenspellen, 'gedachten'tekeningen en taakaanpak om het zelfvertrouwen van uw kind op leergebied en bij toetsmomenten te verstevigen. De korte overlegmomenten met ouders vallen aan het begin van de sessie, binnen dit uur. U betaalt voor dit pakket 280 euro.

Zie voor de volledige tarievenlijst en de voorwaarden de pagina onder tarieven.

 
Kaart
Opbellen
E-mail