Kinderpraktijk Zeker en Sterk                

meer weten, sterk voelen  
 Coaching voor (hoog)begaafde kinderen

 


Slimme of (hoog)begaafde kinderen staan voor andere uitdagingen dan waar we als ouders in eerste instantie aan denken. Ze zouden fluitend door hun schoolperiode moeten gaan, want ze zijn toch zo slim....? 

"Waarom is het werk dan niet af? Hij komt niet eens toe aan het extra werk op school". "Het duurt zo lang voor ze eindelijk gestart is met het werk: potlood weg, kleurpotloden slijpen, foto's zoeken....."  "Ja, alles vindt hij saai, maar wat dan, hij moet wel wat?" Soms denk ik dat hij er gewoon tegenop ziet om het fout te doen." 

Toch zijn juist bovengenoemde voorbeelden er de oorzaak van dat de schoolperiode vaak niet vlekkeloos verloopt. (Hoog) begaafde kinderen hebben geen ervaring opgedaan met leren en wat er allemaal bij komt kijken. Zij moeten leren leren. Hoe? Het geheugen moet worden aangesproken (want eerder was begrip voldoende), ze moeten leren plannen (want eerder was één keer doornemen voldoende) en leren om fouten te maken (help, ik weet het niet....dat is me nog nooit gebeurd), door te zetten (nog een keer doen? oh, helpt dat dan?) of een andere leerstrategie te kiezen (woordkaartjes maken, hoezo?). Daarnaast kunnen zwakke executieve vaardigheden een belemmerende rol spelen, omdat er nooit eerder een beroep op deze functies is gedaan. Kortom, het is geen wonder dat deze kinderen geregeld vastlopen in het onderwijs. In mijn praktijk help ik kinderen om deze problemen aan te pakken, zodat het weer lekker loopt op school. 

  • Het eerste kennismakingsgesprek van 20 minuten is gratis.
  • Tijdens de bijeenkomsten werk ik 60 minuten met uw kind. Indien wenselijk kan ik 10 minuten van deze tijd gebruiken voor een kort verslag. U betaalt 60 euro per begeleidingsmoment van 60 minuten. Bij afname van een pakket van 5 begeleidingsmomenten betaalt u 275 euro (55 euro per sessie). Bij een pakket van 10 uur betaalt u 490 euro (49 euro per sessie)

Zie voor de volledige tarievenlijst en de voorwaarden de pagina onder tarieven.

 
Kaart
Opbellen
E-mail