Kinderpraktijk Zeker en Sterk                

meer weten, sterk voelen  
 

Ben Jij een speciale juf? 


Ja, dat ben ik. Ik heb eerst gestudeerd om een gewone juf te worden, net als jouw eigen juf of meester op school. Toen ik merkte dat ik kinderen graag nog beter wilde kunnen helpen, ben ik een extra opleiding gaan volgen. Daar leerde ik nog meer over hoe je kinderen die bepaalde dingen moeilijk vinden, op andere manieren kunt helpen. Deze speciale juf heet een remedial teacher. 

Misschien herken je dit zelf? Je doet heel goed je best bij rekenen, maar het lukt je maar niet om die lastige min-sommen met weinig foutjes te maken? Of het lezen gaat niet snel genoeg bij de toetsen, terwijl je er ook thuis zo hard voor werkt? Je merkt dat je geen zin meer hebt in dat vak of zelfs zenuwachtig wordt. Wat nu? Soms is alleen hard werken niet genoeg, dan heb je speciale hulp nodig. Hulp die precies bij jou past. Zodat je de leerstof beter begrijpt en je je weer blij gaat voelen bij dat moeilijke vak op school. 

Wanneer je bij mij komt mag je eerst vertellen wat je allemaal al kan, wat al lukt. Daarna bekijken we samen welke dingen je nog moeilijk vindt. Ik wil heel graag van je weten hoe je de makkelijke, maar ook de nog moeilijke dingen doet, zodat ik begrijp hoe jij (na)denkt. We doen ook speciale oefeningen om samen te ontdekken waarom of wanneer het nog lastig voor je is. Daarna bedenk ik met jou samen de 'allerbeste handleiding' om het probleem aan te pakken. Daar gaan we mee oefenen en meestal begrijp je dan hoe het moet. Daarna lukt het ook om sneller te zijn en voel je je weer blij bij dit vak op school. 

Zoals ik hierboven heb beschreven, heb ik al veel kinderen zoals jij op school geholpen met dingen die ze moeilijk vonden. Maar ook na schooltijd help ik kinderen in mijn praat- en werkkamer, bijvoorbeeld met spelling, lezen of rekenen als dit op school (even) lastig is. Ik kan goed luisteren, goed helpen en goed bedenken welke manieren jou kunnen helpen. Daarnaast heb ik in mijn werkkamer veel materialen, posters, spelletjes en werkbladen die ik daarbij kan gebruiken. 

Herken je dit en wil je er iets aan doen, dan help ik je graag in Kinderpraktijk Zeker en Sterk!


 
Kaart
Opbellen
E-mail